Jos de Graaf is zondag opgestapt als wethouder van Boxmeer omdat hij een gift tijdens onderhandelingen over het Catharinaklooster niet heeft gemeld.

De Graaf laat in een verklaring weten: ''Tijdens een onderhandeling is mij een gift aangeboden. Ik heb deze niet geaccepteerd en er is niets onoorbaars gebeurd. Ik heb echter verzuimd dit voorval te melden aan de burgemeester en het college. Met het niet melden van het voorval ben ik onvoldoende zorgvuldig geweest."

De wethouder kreeg een envelop met geld aangeboden maar heeft die teruggeven, legde burgemeester Karel van Soest maandag uit. De burgemeester zegt dat de wethouder in een chantabele situatie was terechtgekomen.

De gemeente was in onderhandeling met een gegadigde over de verkoop van het klooster. De koper wilde er een Chinese kunstgalerij met expositieruimte in beginnen. Er zijn diverse contracten aangeboden maar er werd nooit getekend. De koper is afgehaakt.

Boxmeer onderzoekt de juridische implicaties maar wil nog niet vooruitlopen op een eventuele aangifte wegens poging tot omkoping.