Trajectcontroles boven snelwegen maken meer fouten dan eerder deze week bekend werd.

RTL Nieuws stelt zaterdag dat ook caravans en campers worden aangezien voor vrachtwagens. Ook auto's met een fietsenrek krijgen onterecht hoge boetes opgelegd, zo blijkt uit onderzoek van het nieuwsprogramma.

Eerder deze week bleek uit onderzoek van de nieuwsrubriek dat jaarlijks 'minstens honderden' onterechte bekeuringen worden uitgeschreven.

Zo bleek dat het controlesysteem onder meer bedrijfswagens ten onrechte kan aanzien voor een auto met aanhangwagen, die maximaal 90 kilometer per uur mag.

Jaarlijks kaarten tussen de 200 en 300 mensen zo'n onterechte boete aan, maar de inschatting is dat er meer van deze boetes werden uitgedeeld.

Mensen die een onterechte boete hebben gehad, kunnen hun geld terugkrijgen, ook als de bezwaartermijn al voorbij is. Benadeelde bestuurders kunnen zich melden bij het OM, zo werd eerder deze week duidelijk.

Teeven

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) zei dinsdag al dat het ''buitengewoon vervelend'' is ''dat mensen een boete krijgen die ze niet verdienen''. Er is dan ook een ''absolute noodzaak'' dat het probleem uit de wereld wordt geholpen. Een kleine foutmarge zal altijd in de systemen blijven zitten, maar die zal volgens de staatssecretaris wel tot minder problemen leiden dan nu het geval is.