Een huurder uit IJmuiden deed een opmerkelijke ontdekking nadat zijn fiets gestolen was. De sleutel van zijn voordeur past namelijk op alle andere flats van woningbedrijf Velsen in IJmuiden.

Dat vertelt hij in weekblad Huis aan Huis.

IJmuidenaar Daniël Szabong ging kijken of zijn buren iets hadden gezien nadat zijn fiets van 1200 euro gestolen was uit zijn berging. Tot zijn stomme verbazing kon hij met zijn eigen sleutel overal naar binnen. 

Dat hij met zijn sleutel ook de zes portieken van de andere appartementen in zijn complex kon openen verbaasde hem weinig. Maar dat de sleutel ook op de andere complexen paste was een grote verrassing.

Toen Szabong verhaal ging halen bij woningbedrijf Velsen werd hij onbeschoft behandeld en niet serieus genomen. De medewerkers wezen hem direct de deur met de mededeling dat het bedrijf niet verantwoordelijk is voor zijn veiligheid. 

Bewuste keuze

Woordvoerder Anke Wisselink van woningbedrijf Velsen erkent tegenover NU.nl dat de huurder niet al te netjes behandeld is aan de balie. "Het is erg vervelend hoe het gegaan is en dat is niet onze bedoeling geweest", vertelt Wisselink. 

Het bedrijf bevestigt dat de sleutel van de huurder op alle portieken van zijn complex past en vertelt dat dit een bewuste keuze is geweest, maar zegt niks af te weten over de andere complexen. "Dit is de eerste keer dat wij hier iets van horen. Ik ga het ook melden aan mijn collega's en ze aandringen om dit eens te onderzoeken", aldus Wisselink.

Wisselink nodigt Daniël Szabong ook uit om opnieuw zijn verhaal te doen bij het woningbedrijf en samen de kwestie te onderzoeken.

Aangifte

Szabong is  naar de politie gestapt en heeft hier aangifte gedaan. Een woordvoerder van de politie laat tegenover NU.nl weten dat de zaak erg bizar te vinden maar dat er niet direct stappen ondernomen kunnen worden tegen de woningbouwvereniging.

Daniël Szabong heeft aangegeven te onderzoeken of hij juridische stappen kan ondernemen.