Zeker vijf mensen zijn gewond geraakt door een botsing tussen twee auto's in Staphorst (Overijssel). Onder de gewonden zijn drie kinderen, meldde de politie donderdagavond laat.

De aanrijding vond aan het einde van de middag plaats op het kruispunt van de Lommertsteeg en de Zwarteveenweg. Daar botste een auto met 41-jarige vrouw en haar vijf kinderen op een ander voertuig. Vermoedelijk had de moeder die andere auto over het hoofd gezien, stelde de politie.

Door het ongeval zou de auto met de kinderen over de kop zijn geslagen. Passanten schoten de inzittenden na het ongeval te hulp. Ook wist een van de kinderen haar zusje van 1 uit de auto te halen.

Volgens de politie bleven het 1-jarige kind en haar 11-jarige zusje vrijwel ongedeerd. De andere kinderen zijn er minder goed aan toe: een 6-jarige meisje raakte ernstig gewond. Vermoedelijk werd ze uit de auto geslingerd. Ook de moeder raakte gewond: de brandweer moest de vrouw uit haar auto knippen.

De 20-jarige bestuurder van het andere voertuig wist zelf uit zijn auto te komen. Hij is met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis. De politie doet nog onderzoek naar de aanrijding.