Op de A15 richting Gorinchem/Rotterdam zijn maandagochtend meerdere ongelukken gebeurd. Bij een van de incidenten is een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen.

Rond 08.35 maandagochtend botsten twee vrachtwagens op elkaar op de A15 richting Gorinchem, zo meldt Omroep Gelderland. Een van de chauffeurs overleefde het ongeval niet.

Na de kop-staartbotsing begon zoutzuur uit een van de vrachtwagens te lekken. De brandweer wist het lek echter snel te dichten. Volgens de brandweer is slechts een kleine hoeveelheid zoutzuur weggelopen.

Hoe het met de andere chauffeur gaat is nog niet bekend. De weg is voorlopig afgesloten. Naar verwachting gaat dit tot ongeveer 15.00 duren.

Eerder ongeval

De vrachtwagens botsten op elkaar tijdens een file die was ontstaan naar aanleiding van een ander ongeluk eerder op de ochtend. Rond 07.00 waren drie personenauto's op elkaar gebotst bij Tiel West. Een van de voertuigen belandde daarbij op zijn kop op de rijbaan.

Na het ongeluk met de vrachtwagens rond 08.35 ontstond opnieuw een file. Ook daarbij vond een ongeluk plaats. Een camper en een vrachtwagen kwamen met elkaar in aanrijding ter hoogte van Opheusden. De VID heeft het over een ernstig ongeval.

Het verkeer in westelijke richting wordt omgeleid.