In het detentiecentrum in Rotterdam zouden opnieuw asielzoekers in hongerstaking zijn gegaan.

Sinds maandag weigeren vluchtelingen op meerdere afdelingen hun voedsel, meldt de Werkgroep Deportatieverzet dinsdag. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ontkent. 

Vorige maand gingen meerdere asielzoekers in Rotterdam en Zeist in hongerstaking. De meesten aten aan het einde van de maand weer.

Drie overgebleven weigeraars werden vanwege hun verzwakte toestand overgebracht naar het Justitieel Medisch Centrum in Scheveningen, waar ze volgens de werkgroep nog steeds liggen. 

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben alle asielzoekers dinsdagavond hun eten opgegeten.

De werkgroep heeft volgens een woordvoerder van meerdere mensen in het detentiecentrum gehoord over een hongerstaking. "Het zal best dat het ministerie het ontkent, want dat deden ze de vorige keer aanvankelijk ook", aldus een zegsvrouw. 

De eisen van de vreemdelingen zijn volgens de werkgroep onveranderd, omdat de regering er vorige maand niet op in is gegaan. Ze willen vrijheid en bescherming.