Twee jonge mannen die vastzitten voor een poging tot doodslag op een 25-jarige stapper in Oosterhout, komen wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft nog niet vrij. 

Het OM eiste dinsdag 15 maanden jeugddetentie, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, tegen hen.

De twee moesten zich bij de rechtbank in Breda niet alleen verantwoorden voor het uitgaansgeweld op 19 januari. Ze zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan een gewapende overval op een vestiging van pizzaketen Domino’s in Oosterhout en eerder op een koerier van dat bedrijf.

Tegen drie andere verdachten van het uitgaansgeweld in Oosterhout is voorwaardelijke jeugddetentie van 2 tot 4 maanden geëist en werkstraffen van 90 tot 180 uur. Zij waren al vrijgelaten uit voorarrest.

Aandacht

De vechtpartij in Oosterhout kreeg landelijk aandacht nadat het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht voor de zaak had gevraagd.

De beelden van het uitgaansgeweld werden getoond op nieuwssites en op sociale media verschenen talloze reacties. Vier verdachten uit Oosterhout (17 en 18 jaar oud) meldden zichzelf daarna op het politiebureau. De vijfde Oosterhouter (17) zat al vast vanwege de overval op Domino’s.