De vader van Tristan van der Vlis wordt toch in het openbaar verhoord. De man heeft een verzoek om het verhoor achter gesloten deuren te laten plaats vinden, ingetrokken.

Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank tegenover NU.nl.

De rechter had eerder besloten dat de vader in het openbaar verhoord mocht worden, maar de man ging daar niet mee akkoord. Mede daardoor werd het verhoor eind mei uitgesteld.

Waarom het verzoek is ingetrokken, kon de woordvoerder niet zeggen. Ook is nog niet duidelijk wanneer de man verhoord zal worden.

Het gaat om de voorlopige verhoren in een civiele procedure die twee slachtoffers van Van der V. aanspanden. Eind vorige maand startten deze verhoren. 

De advocaat van de vader laat weten in eerste instantie met het verzoek 'een slag om de arm' te hebben genomen om zich te beraden op het verhoor van de vader en zijn privacy. Inmiddels is besloten alsnog mee te werken aan openbaar verhoor, aldus advocaat Paul Meijer.

Tristan van der Vlis schoot twee jaar geleden zes mensen dood en verwondde nog eens zestien anderen in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan de Rijn. Van der Vlis pleegde uiteindelijk zelfmoord.