Er ligt voldoende bewijs dat Patrick S. in augustus 2010 Farida Zargar in het Mallebos in Spijkenisse heeft vermoord. Dat vindt de officier van justitie, die dinsdag bij de rechtbank in Rotterdam haar requisitoir voorleest.

Moord is een juridisch gezien zwaarder delict dan doodslag, omdat een dader tijd heeft gehad om over de gevolgen van zijn of haar handelen na te denken.

Volgens de aanklager geldt dat ook voor S. In een afgetapt gesprek zou de verdachte hebben gezegd dat hij een roofdier is, die op zijn prooi wachtte. Het mogelijk gebruikte mes moet met een aantal handelingen worden geopend. Farida werd neergestoken en gewurd. De verdachte heeft volgens het OM dus zijn mes moeten pakken of juist moeten wegleggen.

S. zou Farida hebben willen beroven, maar toen ze begon te gillen zou hij op haar hebben ingestoken. De jonge vrouw werd vervolgens begraven in het bos. Ze was meer dan een jaar spoorloos.

Patrick S. kwam in beeld bij de politie toen hij in oktober 2011 werd opgepakt voor een aantal roven. Bij doorzoekingen van zijn huis werden spullen van Farida gevonden. Onder zijn schuur lag in een pot de voet van het slachtoffer begraven.

S. staat ook terecht voor de dood van een andere vrouw, Nanda Kerklaan, de poging moord op een Pool, de roven en het bezit van kinderporno.