De 28-jarige man die bekend staat als 'de kinderlokker van Oudenbosch' is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

De rechtbank in Breda vindt bewezen dat deze Steven B. uit Roosendaal in februari 2012 een vijfjarig meisje heeft ontvoerd, misbruikt en verkracht.

Nadat hij was opgepakt, bleek dat hij een half jaar eerder ook al twee slachtoffertjes had gemaakt.

B. kwam naar eigen zeggen impulsief en onder invloed van alcohol tot zijn daden. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden dezelfde straf.

Parkeerplaats

B. sprak de meisjes aan, nam ze mee in zijn auto en misbruikte ze op een grove manier, bij hem thuis of op een afgelegen parkeerplaats. Ze waren alle drie niet ouder dan 8 jaar. In twee gevallen vindt de rechtbank verkrachting bewezen. De 28-jarige man heeft het misbruik van twee van de drie slachtoffertjes ook gefilmd.

De rechtbank stelt vast dat B. een ernstige persoonlijkheidsstoornis heeft. Opvallend is zijn gebrek aan zelfinzicht. Hij kan niet goed aangeven wat hem tot zijn daden bracht. Deskundigen schatten de kans op herhaling hoog in als hij niet wordt behandeld.

Nachtmerrie

De rechtbank noemt wat op 9 februari vorig jaar gebeurde ''de nachtmerrie van elke ouder.” Een vijfjarig meisje uit Oudenbosch werd een lichtblauwe Ford K ingelokt en ruim een uur later in de buurt van haar huis weer afgezet. Ze bleek te zijn misbruikt. Later kwam naar voren dat de verdachte die dag nog drie meisjes had aangesproken.

Een ouder vertelde tijdens de behandeling van de zaak dat in Oudenbosch kinderen nog steeds niet op straat spelen zonder dat er een vader of moeder bij is.

Steven B. werd op 17 februari 2012 aangehouden en bekende vervolgens het misbruik van een tweede slachtoffer, een 6-jarig meisje uit Oudenbosch. Het derde slachtoffer werd door B. opgepikt in Roosendaal.

De films die de inwoner van Roosendaal van het misbruik maakte, tonen hem als een gevoelloze en manipulatieve man. Officier van justitie Paul Emmen beschreef wat hij op de beelden zag twee weken geleden als ''rauw, hard, emotieloos en mensonterend''.