Motorclub Satudarah heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente Eindhoven over het gebruik van een pand op een industrieterrein.

De gemeente Eindhoven heeft dat maandag laten weten naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank.

De rechtbank oordeelde dat dwangsommen over het vermeende gebruik van een bedrijfspand in Eindhoven als clubhuis door motorclub Satudarah verkeerd werden geadresseerd. De rechter kwam daarom maandag niet toe aan een inhoudelijk oordeel over het gebruik van het pand als clubhuis.

De dwangsombesluiten werden verstuurd naar de president van de chapter Eindhoven van Satudarah terwijl de gemeente toegaf dat ze waren gericht aan de motorclub.

''De president van de motorclub is op het verkeerde been gezet'', concludeerde de rechter maandag in het kort geding dat de president had aangespannen tegen de gemeente.

Dwangsom

De gemeente laat weten dat de dwangsom tegen de club blijft gehandhaafd. ''Inmiddels is duidelijk dat Satudarah als club nu ook een kort geding heeft aangevraagd. In deze zaak zal vermoedelijk wel duidelijk worden of het pand terecht is betiteld als clubhuis.''

In het pand is een vereniging gevestigd die (medische) hulpgoederen voor de Molukken inzamelt en opslaat. Leden van Satudarah doen vrijwilligerswerk voor de vereniging. De motorclub zegt dat het geen clubhuis noch een horecagelegenheid is.