In een palletfabriek in Kampen is zaterdagmiddag een "zeer grote brand" uitgebroken. De brand zorgde voor veel rookoverlast op de nabijgelegen rijksweg N50. Die weg werd dan ook afgesloten. 

Dat meldt een woordvoerder van de politie die ter plaatse was tegen NU.nl. Het terrein rondom de fabriek stond voor een groot deel in brand, meldt de politie. Panden naast de fabriek werden ontruimd, en aan bewoners in de buurt werd gevraagd deuren en ramen gesloten te houden. 

De gemeente meldde zaterdag kort voor 18.00 uur op Twitter dat de brand meester is. De brandweer is voorlopig nog niet klaar met blussen. De N50 bij Kampen werd rond 20.00 uur in beide richtingen weer opengesteld.

De brand bij het bedrijf aan de Eckertstraat brak zaterdag rond 13.00 uur door nog onbekende oorzaak uit. Kort voor 17.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De palletfabriek moet als verloren worden beschouwd.

Bij de brand raakte niemand gewond. Wel moest een parkeertoezichtouder van de gemeente ter controle naar het ziekenhuis omdat hij rook had ingeademd.

Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel zijn roetdeeltjes in de omgeving terechtgekomen. Volgens de gemeente bevatten die houtresten en kunnen de deeltjes gewoon opgeveegd en weggegooid worden. 

Bekijk beelden van de brand:

Heeft u foto's van de brand? Upload deze dan via NUfoto

Bekijk hier foto's van de brand op NUfoto