Voorzitter Bob Valkenburg, van voetbalvereniging Alphense Boys, is het niet eens met de straf die de club werd opgelegd na de massale vechtpartij van afgelopen zondag. 

''Onze club heeft niks kunnen doen tegen de idioten die van de tribune stormden, maar wordt nu wel gestraft", aldus Valkenburg. De club degradeert vanwege de vechtpartij. ''Ik weet niet op welke manier we dit hadden kunnen voorkomen. Deze sanctie is buitenproportioneel.''

Valkenburg zegt geen invloed te hebben gehad op de ''mafketels'' die bij de play-offwedstrijd tegen Haaglandia met elkaar op de vuist gingen ''We zouden alleen een twee meter hoog hek rondom het veld kunnen zetten."

De club is teruggezet van de Hoofdklasse naar de Eerste Klasse, moet een boete van 200 euro betalen en mag geen publiek toelaten bij de eerstvolgende drie thuiswedstrijden voor competitie en beker.

Richard Nieuwenhuizen

''Sinds de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen wordt gerept over strengere straffen vanwege alle excessen. Maar had ons dan een forsere geldboete gegeven.''

De inzet van meer stewards zou de vechtpartij niet hebben voorkomen, denkt Valkenburg.