De politie is een onderzoek begonnen naar een mogelijk zedendelict in Opperdoes (Noord-Holland). Het gaat om een incident in familiekring waarbij een minderjarige betrokken is, meldde de politie vrijdag. 

Over de identiteit van de verdachte is niets bekendgemaakt.

In een vrijdagmiddag uitgegeven verklaring van politie, OM en de gemeente Medemblik, waar Opperdoes onder valt, staat dat ''het incident niet binnen de kerk heeft gespeeld''.

Eerder op de dag maakte de Christelijke Gereformeerde Kerk in Opperdoes bekend dat dit voorjaar een bestuurslid uit zijn functie is ontheven. Hij is door twee kerkleden in verband gebracht met misbruik in hun kinderjaren. De kerk vraagt mensen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt aangifte te doen.

''De politie kan vooralsnog geen verband leggen tussen de twee zaken'', meldde een woordvoerder. ''Er zijn bij ons nog geen aangiftes binnengekomen, maar omdat media er al veel over meldden, is een onderzoek gestart.''

De zedenpolitie heeft wel al gesproken met de betrokkenen. Volgens de politie zijn bij de verdachte enkele dagen geleden de ramen ingegooid. ''We wachten nu de aangiftes af.''