De vrijdag vrijgelaten voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno L. is ondergebracht in een resocialisatiewoning bij tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray.

Burgemeester Hans Gilissen van Venray heeft dat vrijdag bevestigd nadat de woonplek via het Dagblad van het Noorden was uitgelekt.

De burgemeester is niet blij dat de woonplek van Benno L. is uitgelekt, maar zegt dat er rekening mee is gehouden.

Hij zegt dat hij een aantal voorwaarden heeft gesteld aan de komst van de zedendelinquent. Hij wil dat zo veel mogelijk wordt gedaan om herhaling te voorkomen en hij wil dat Benno L. zelf veilig is.

In de resocialistatiewoning staat hij onder toezicht en begeleiding van de kliniek, legde hij uit. ''Er zijn slechtere oplossingen denkbaar'', aldus Gilissen.

Voorbereid

De burgemeester zegt dat de gemeente is voorbereid. ''Wij houden alles goed in de gaten.''

Het Openbaar Ministerie (OM) vindt het ongewenst dat de woonplaats van Benno L. bekend is geworden en vraagt zich af wat het journalistieke belang is om die te onthullen.

Alle media-aandacht is niet in het belang van het verloop van de voorwaardelijke vrijlating, herhaalde een woordvoerster vrijdag. Hoe het mogelijk is dat de informatie zo snel op straat ligt, is voor het OM onduidelijk. De woordvoerster doet verder geen mededelingen over de situatie

De advocaat van Benno L. wil niet reageren.

De zwemleraar heeft 4 jaar in de cel gezeten voor misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes.