Benno L. wil corresponderen met zijn slachtoffers. Als zij daar behoefte aan hebben, dan wil hij hen zelfs persoonlijk ontmoeten.

Dat schrijft de wegens misbruik veroordeelde zwemleraar in een brief die in handen is van het televisieprogramma Eenvandaag.

L., die vrijdag voorwaardelijk vrijkomt, mag op geen enkele wijze contact opnemen met zijn slachtoffers. Ook heeft hij een gebiedsverbod voor de gemeenten waar zijn slachtoffers wonen.

De zwemleraar schrijft in de brief onder meer dat hij er alles aan zal doen om een ongewenste ontmoeting met zijn slachtoffers te voorkomen, maar als zij er behoefte aan hebben mogen zij hem schrijven, of zelfs ontmoeten. De man geeft aan zo onbeantwoorde vragen van ouders en slachtoffers te willen beantwoorden.

Het Openbaar Ministerie laat desgevraagd weten dat als ouders behoefte hebben aan een ontmoeting, hier wel mogelijkheden voor zijn. Omdat L. volgens de voorwaarden geen contact met zijn slachtoffers mag hebben, moet daarvoor wel eerst toestemming worden gevraagd.

Vergeving

L. vraagt zijn slachtoffers en hun ouders ook om vergeving, maar zegt het te begrijpen als zij daar nog niet aan toe zijn. Wel geeft hij aan zijn straf verdiend te hebben.

"Neem vooral de tijd alles goed te overdenken en een goed onderbouwd besluit te nemen. Je mag mij, als jij of je kind er behoefte aan heeft, altijd schrijven", aldus L. in de brief.

Woonplaats

De zwemleraar werd in 2009 gearresteerd voor het jarenlang misbruiken van tientallen jonge en vaak verstandelijk gehandicapte meisjes. Hij werd in mei 2011 door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot zes jaar cel, een jaar minder dan de rechtbank hem eerder oplegde.

Vrijdag komt L. voorwaardelijk vrij. Volgens zijn advocaat Pieter van der Kruijs is inmiddels een geschikte woonplaats voor hem gevonden. Dat laat hij donderdagavond weten in het televisieprogramma Knevel en Van den Brink.

Van der Kruijs liet zich donderdag niet uit over het gebied waar L. nu geplaatst wordt en ook zei hij niets over het soort woning waarin hij terechtkomt. Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg L. eerder nog vrijwillig langer in de gevangenis te blijven, omdat er nog geen plek voor hem was geregeld om te wonen.