Farida Zargar is in augustus 2010 op "beestachtige manier om het leven gebracht''. Dat schreef de moeder van de vermoorde 21-jarige vrouw in haar slachtofferverklaring. 

De officier van justitie las die donderdag bij de rechtbank in Rotterdam voor.

De moeder vertelde daarin dat ze sinds de verdwijning allerlei lichamelijke klachten kreeg, waaronder pijn in haar rug en been. Ook zou ze steeds moeilijker ter been zijn.

Toen ze hoorde dat Farida dood was gevonden, wist ze dat kans op herstel was uitgesloten. "Ik heb een constante druk op mijn hoofd en heb constant pijnstillers nodig.''

Patrick S.

Patrick S. staat terecht voor de moord op Farida. Ze werd gewurgd en met messteken om het leven gebracht. Pas een jaar later vond de politie haar begraven in het Mallebos in Spijkenisse.

Ze miste een voet. Die bleek begraven in een pot onder de schuur van een woning waar S. woonde. Tegen een vriend en medeverdachte in een reeks andere delicten, zou S. hebben gezegd dat hij Farida zou hebben misbruikt en ook een stukje van haar zou hebben gegeten.

S. beroept zich donderdag op zijn zwijgrecht. Hij zei na de slachtofferverklaring alleen dat hij het vreselijk vindt voor de familie van Farida en dat hij slechts verantwoordelijk is voor het wegmaken van het lijk.

5 dagen

De rechtbank in Rotterdam heeft in totaal 5 dagen uitgetrokken voor de behandeling van de verdenkingen. Samen met de 21-jarige Timothy S. staat Patrick S. ook terecht voor de dood van de 43-jarige verstandelijk gehandicapte Nanda Kerklaan, een poging moord op een Pool en een aantal gewelddadige straatroven.

De rechtbank behandelt donderdagmiddag de verdenking poging moord op de Poolse man. Dat was op 24 maart 2011. Het slachtoffer werd een keer of 5 met een stalen pijp op zijn hoofd geslagen en beroofd.

Timothy S. heeft bij de politie verklaard dat Patrick de Pool neersloeg. Het slachtoffer werd in een plas bloed gevonden door een buurtbewoner die zijn hond uitliet. Hij overleefde de aanslag ternauwernood.