Timothy S., die in oktober 2011 was aangehouden voor enkele overvallen, zou in november 2011 een medewerker van de gevangenis hebben verteld dat zijn vriend Patrick S. meer wist van de verdwijning van Farida Zargar. 

Dat blijkt donderdag uit stukken uit het dossier die de rechtbank verdachte Patrick S. voorhoudt.

Rond die periode in oktober kwam bij Meld Misdaad Anoniem ook een tip binnen dat Zargar lag begraven in het Mallebos in Spijkenisse en dat een voet van de 21-jarige vrouw lag begraven onder een schuur van een huis in Spijkenisse waar S. woonde.

Patrick S. zat toen ook al vast, omdat hij was aangehouden voor de overvallen. Die zou hij samen hebben gepleegd met zijn toenmalige vriend Timothy. In het huis van Patrick vond de politie kort na de aanhouding van de beide mannen een doos met spullen van Farida, waaronder sieraden.

Kerklaan

Timothy staat niet terecht voor de dood van Farida. Beide verdachten moeten zich wel verantwoorden voor de verdenking dat ze betrokken zijn bij de dood van Nanda Kerklaan, een poging tot moord op een Pool en de overvallen. Kerklaan werd begin 2010 zwaargewond aangetroffen in een sloot en overleed enkele dagen later.

Zargar verdween in augustus 2010 spoorloos. Ze vertrok van haar werk, haar lichaam werd een jaar later teruggevonden. Het lag begraven in het Mallebos. Een van haar voeten was afgezaagd. Tegen Timothy zou Patrick hebben verteld dat hij betrokken was bij de verdwijning en dat hij een stukje van haar lichaam had gegeten.

Tegen de politie zou Patrick hebben gezegd dat hij tegen zijn vriend alleen maar stoere verhalen ophing. Maar tegen zijn zus zou hij de moord juist weer hebben bekend.

Zwijgrecht

Patrick S. wil donderdag bij de rechtbank geen verklaring afleggen. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. Eerder tegen de politie verklaarde S. dat hij de vrouw dood vond. Hij zou hebben beseft dat zijn vingerafdrukken op het lijk zaten en haar daarom een dag later hebben begraven.

De rechter vroeg S. waarom hij de politie toen niet belde. Maar ook op die vraag deed de verdachte er het zwijgen toe.