Door een explosie in een woning in Nieuw-Dordrecht is in de nacht van woensdag op donderdag een persoon om het leven gekomen. Het gaat om de 41-jarige bewoner van het huis.

Dat meldt de politie. De woning aan de Kuipershof is totaal verwoest, ook van het naastgelegen huis is niks meer over. Daar zijn twee mensen gewond geraakt door rondvliegend glas.

Verder zijn 19 woningen beschadigd geraakt. Ze moesten worden ontruimd.

Na inspectie van de gemeente Emmen en woningcorporatie Lefier donderdagmorgen zijn vier woningen onbewoonbaar verklaard. Het gaat om het huis waarin de explosie plaatsvond en aangrenzende woningen.

Ravage

De ontploffing, vermoedelijk een gasexplosie, in het Drentse dorpje in de buurt van Emmen vond plaats rond 3.30 uur.  Na de ontploffing ontstond een kleine brand, die snel geblust kon worden. Het lichaam van de dode is inmiddels geborgen.

De bewoners van de zwaarbeschadigde woning ernaast zijn naar een ziekenhuis gebracht. De politie en burgemeester Bijl spreken van ''een enorme ravage''. De klap was zo zwaar dat tot 75 meter in de omtrek ramen zijn gesprongen en auto's werden beschadigd.

Bewoners

De bewoners van de getroffen huizen zijn opgevangen in dorpshuis De Klink. Daar worden ze bijgepraat door burgemeester Cees Bijl van Emmen. Het is nog onduidelijk wanneer zij terug naar huis kunnen.

Mogelijk is bij de ontploffing en de brand die daarna uitbrak ook asbest vrijgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf doet daar donderdag onderzoek naar.

Bekijk beelden van vlak na de explosie: