Vijf voetballers van Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn die betrokken waren bij de massale vechtpartij afgelopen weekeinde zijn per direct uit de A-selectie gezet. 

Hun lidmaatschap bij de club is beëindigd, laat het bestuur woensdagavond weten.

De club stelt dat de betreffende spelers de naam van de vereniging ernstig in diskrediet hebben gebracht. Meer maatregelen worden niet uitgesloten, maar de club wacht nu eerst de behandeling van de tuchtzaak bij de KNVB en de uitkomsten van het politieonderzoek af. De KNVB oordeelt donderdag over de kwestie.

Jeugdspeler

Alphense Boys heeft verder een jeugdspeler met onmiddellijke ingang de toegang tot het complex van de club ontzegd. Twee anderen die tijdens de vechtpartij op het veld stonden en op tv-beelden zijn herkend, hebben voorlopig een waarschuwing gekregen. Of ze ook klappen hebben uitgedeeld is nog niet duidelijk.

De knokpartij ontstond zondag vlak na het laatste fluitsignaal bij de wedstrijd tussen Alphense Boys en Haaglandia als uitvloeisel van een opstootje op het veld.

Vechtpartij

Zo'n tien tot vijftien supporters en voetballers raakten slaags met elkaar, zoals ook is te zien op beelden die op internet circuleren. Uiteindelijk werden drie mensen opgepakt, twee mensen raakten gewond.

Alphense Boys buigt zich later nog over mogelijke nieuwe veiligheidsmaatregelen rondom het veld. Zo komen er mogelijk meer en professionele beveiligers.

Bekijk de beelden van de knokpartij: