Prinses Margriet ontvangt vrijdag de president van de Syrische Rode Halve Maan en enkele Syrische vrijwillige hulpverleners. 

Zij doet dat als erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Tijdens het bezoek zullen beide organisaties ''aandacht vragen voor het humanitaire drama dat zich op dit moment afspeelt in Syrië’’, aldus het Rode Kruis woensdag.

President Abdul Rahman Attar van de Syrische hulporganisatie bezoekt Nederland en voert onder meer gesprekken op het ministerie van Buitenlandse Zaken en met Kamerleden.

Giro

Nederlanders hebben 4,9 miljoen euro gegeven voor hulp aan Syrië via giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Nu deze actie is gesloten heeft het Rode Kruis opnieuw het gironummer 6868 geopend.

De 11.000 vrijwilligers van de Syrische Rode Halve Maan verlenen onder meer eerste hulp en zorgen voor de distributie van drinkwater, voedsel, dekens en matrassen. Twintig van hen kwamen sinds het uitbreken van de burgeroorlog in Syrië tijdens de hulpverlening om het leven.

Achtergrond: Conflict Syrië in een patstelling

Meer over de situatie in Syrië