Koning Willem-Alexander heeft een 'supergevoel' overgehouden aan zijn kennismakings- en handelsbezoek aan Duitsland. 

Dat zei hij dinsdagavond in Stuttgart, waar het koningspaar een ontmoeting had met de Nederlandse en Duitse media.

''Het was een superprogramma'', voegde hij eraan toe. ''Wij hebben de deuren geopend'', aldus Willem-Alexander, daarmee aangevend dat het bedrijfsleven door die deur naar binnen kan. Volgens hem is de relatie met de bezochte deelstaten Hessen en Baden-Württemberg verbeterd door het slechts 36 uur durende bezoek.

Willem-Alexander heeft zowel bij de bondspresident, bondskanselier en de regering van Baden-Württemberg zijn medeleven betuigd met de slachtoffers van de overstromingen in het gebied van Elbe en Donau. ''Ik heb me de laatste jaren veel met water beziggehouden. Extreme situaties kunnen zich altijd voordoen, maar dit treft mij diep", zei de koning.

Robben

Tot hilariteit van de honderden ondernemers in het Mercedes Benz museum haalde hij de Champions League finale op Wembley aan als voorbeeld van wat de combinatie van Nederlandse creativiteit met Duitse techniek vermag. ''Zelfs het beste Duitse team kon niet zonder Nederlandse creativiteit", verwees Willem-Alexander naar de maker van het winnende doelpunt voor Bayern München, Arjen Robben.