Het Sittardse gezin L.,dat wordt verdacht van de moord op de Irakezen Alan Gergeri en Mohammed Al Jader, heeft dinsdag voor de rechtbank in Maastricht bekend dat ze ook het lichaam van Al Jader in zuur heeft opgelost 

Dit deden zij samen met huisvriend Ron van K.. Het lichaam van Al Jader hebben ze vervolgens door het riool gespoeld.

Maandag, op de eerste dag van het proces rond de twee moorden, werd al duidelijk dat het lichaam van Gergeri op deze wijze is weggemaakt. De gruwelpraktijken speelden zich beide keren af in het Belgische Gellik. Volgens de verdachten duurde het 3 weken voordat de lijken waren opgelost in een mengsel van zoutzuur en zwavelzuur.

Zoon Maurice (22) bekende maandag dat hij Gergeri (24) in 2009 in een opwelling heeft vermoord door zijn keel door te snijden en hem met een pikhouweel te bewerken.

Maurice beweert dat Gergeri hem misbruikte tussen zijn 14e en 17e. Met die gedachte kon hij niet meer leven. Volgens de aanklager handelde Maurice met voorbedachten rade.

Schoten

Het is nog onduidelijk wie de 29-jarige Al Jader heeft doodgeschoten. De 58-jarige Els L., moeder van het gezin, heeft bekend dat zij op 6 augustus 2011 in Tuddern de dodelijke schoten heeft gelost. Maar uit de getuigenverklaring van Ron van K. blijkt dat ook de 59-jarige Huub, vader van het gezin, heeft geschoten.