De dit jaar geïntroduceerde Koningsspelen worden ook volgend jaar gehouden. De Johan Cruijff Foundation en de Richard Krajicek Foundation nemen de landelijke coördinatie voor hun rekening.

Op de laatste schooldag voor Koningsdag, vrijdag 25 april 2014, kunnen basisscholen in het land hun leerlingen weer een sportdag plus ontbijt aanbieden.

Dat maakte Richard Krajicek dinsdag bekend. Of de Koningsspelen jaarlijks terugkeren, kon hij nog niet zeggen.

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondersteunen het initiatief voor een vervolg van de Koningsspelen. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs): ''De Koningsspelen waren een groot succes. Het onderstreept hoe belangrijk en leuk sport en bewegen is.''

Inhuldiging

Dit jaar werden de spelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. In totaal deden op 26 april ruim 1,3 miljoen kinderen op 6500 scholen in het basisonderwijs mee. Scholen mogen zelf bepalen hoe ze de sportieve dag precies invullen.

Dit jaar werd het ontbijt gesponsord door een supermarktketen. Het is nog niet bekend of dat volgend jaar weer het geval is. ''Feit is wel dat de dag weer zal bestaan uit een Koningsontbijt en een Koningssportdag. Wij gaan met verschillende partijen om de tafel om te kijken wat er weer landelijk georganiseerd kan worden'', aldus Krajicek.