De lichamen van Ingrid Visser en Lodewijk Severein zullen ''in de komende dagen'' van Spanje naar Nederland worden gebracht.

Dat heeft directeur Rafael Bañón van het Gerechtelijk Anatomisch Instituut in Murcia maandag gezegd tegen Spaanse media. De twee Nederlanders werden vermoord gevonden in Spanje, nadat ze sinds maandag 13 mei daar waren vermist.

Zodra de uitslagen van een aantal specialistische onderzoeken binnen zijn, hoopt Banón ''de meeste vragen" rond de toedracht van de moord op de Nederlanders te kunnen beantwoorden.

Zo zal bijvoorbeeld vastgesteld kunnen worden met wat voor soort het moordwapen Visser en Severein zijn doodgeslagen en ook zal dan meer duidelijk worden over de omstandigheden waaronder ze zijn omgebracht. Sommige van de laboratoriumproeven kunnen overigens nog enkele maanden in beslag nemen.

Roemenen

Vrijdag zullen de drie verdachten verschijnen voor de onderzoeksrechter in Murcia. Het gaat om twee Roemenen en oud-technisch directeur Juan Cuenca van de volleybalploeg uit Murcia, waarvoor Visser van 2009 tot 2011 speelde.

Naar verwachting zal de rechter het voorarrest bevestigen dat zijn collega in Valencia eerder gelastte. De drie verdachten werden in Valencia gearresteerd. De zaak is nu overgedragen aan de autoriteiten in Murcia, de provincie waar de moorden zijn gepleegd.