Het Openbaar Ministerie gaat extra onderzoek doen naar bloedsporen in de zaak van de dubbele moord in het Hoendiep in Groningen. Dat is maandag bekendgemaakt.

Begin maart vond de politie de dode lichamen van het echtpaar Lammert en Marga Westra uit Aduard op een paar honderd meter van hun recreatieboot. Het echtpaar was met grof geweld om het leven gebracht en in het kanaal gegooid.

De 40-jarige Sjef R. uit Hoogezand werd een dag na de vondst van de lichamen gearresteerd. In de boot zijn bloedsporen aangetroffen en onder de schoen en op de kleding van de verdachte zat bloed van de slachtoffers. De politie vond tevens een vingerafdruk van hem op de reling.

Het OM heeft de bloedsporen in eerste instantie globaal al bekeken, maar gaat mede op basis van de verklaringen van de verdachte nu nog een keer kijken.

Ontkent

De verdachte ontkent de moorden te hebben gepleegd, maar geeft toe dat hij op de boot is geweest. Hij reageerde naar eigen zeggen slechts op een brandalarm, maar trof het echtpaar daar niet aan.

De rechtszaak gaat naar verwachting pas over drie maanden verder.