De moeder van de Sittards familie L. die wordt verdacht van de 'zoutzuurmoorden' in 2009, heeft bekend één van de slachtoffers te hebben doodgeschoten.

Dat meldt Limburgse zender L1 zondag.

De vrouw heeft bekend Mohamed Al Jader te hebben doodgeschoten in het huis van de familie in het Duitse Tudderen. De aanleiding van de moord zou een uit de hand gelopen ruzie zijn geweest.

Al Jader was de vriend van de dochter van het gezin. Hij zou een hennepkwekerij hebben gehad in het huis van de dochter. Ouders L. wilden van de kwekerij af, maar werden door Al Jader afgeperst.

Al Jader werd met tientallen kogels doorzeefd. Het andere slachtoffer, Alan Gegeri werd vermoord met een mes en pikhouweel.

Inhoudelijke behandeling

Beide lijken zouden daarna zijn opgelost in een ton met zoutzuur. Dagelijks werd in de ton geroerd, om het proces van oplossen te versnellen. De vloeibare resten van de twee mannen zouden over kleine emmers zijn verdeeld en weggespoeld.

Maandag begint de inhoudelijke behandeling van de rechtbank in Maastricht. In totaal zijn er in de zaak zes verdachten: de vader en moeder van de familie, twee zoons, de dochter en een familievriend. De dochter is nog altijd voortvluchtig.

Bekijk een interview met de advocaat van de moeder: