Een voetbalduel tussen amateurclubs Alphense Boys en Haaglandia is zondag uitgelopen op een vechtpartij tussen ongeveer 10 tot 15 mensen.

Dat meldde de politie. De politie was in groten getale paraat met wapenstokken en honden.

In eerste instantie leken er veel meer mensen met elkaar op de vuist te zijn gegaan. Volgens een woordvoerster van de politie was het erg druk en leek de knokpartij daardoor groter.

Drie supporters werden aangehouden, twee mensen raakten gewond. Een man is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers en arrestanten zijn supporters van beide clubs.

De vechtpartij brak uit na afloop van de wedstrijd, die om 15.00 begon op het veld van Alphense Boys.

In een radioverslag van Alphen Stad FM is te horen hoe twee spelers zich ''slechte verliezers tonen'', waarna ook thuissupporters zich vechtend meldden op het veld. Die belaagden eerst spelers van Haaglandia en vervolgens ook fans van die club.

Gele kaart

In Alphen aan den Rijn werd een nacompetitiewedstrijd gespeeld tussen de thuisploeg en het elftal uit Rijswijk, waarbij uiteindelijk Alphense Boys aan het kortste eind trok na een 0-1 nederlaag. De heenwedstrijd op donderdag was geëindigd in 0-0.

Op de website van Alphense Boys staat te lezen dat die wedstrijd juist 'uiterst sportief verliep': er viel slechts 1 gele kaart.