Een 77-jarige vrouw uit Tilburg is zondag overleden doordat een hek bij een Albert Heijn-filiaal omviel en op haar terechtkwam.

Het ongeval vond zondagochtend rond tien uur plaats. Het bejaarde slachtoffer werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht waar ze aan het begin van de middag is overleden. Dat meldde de politie.

In een reactie laat Albert Heijn weten dat de gedachten uitgaan naar de nabestaanden van het slachtoffer. ''We vinden het vreselijk tragisch wat er is voorgevallen'', aldus een woordvoerster.

Vrachtwagens

Het hekwerk bij de vestiging aan de Jan Heijnstraat wordt gebruikt om vrachtwagens in- en uit te laten. Hoe de metalen poort kon omvallen, is nog onbekend.

Politie, arbeidsinspectie en de supermarktketen doen daar onderzoek naar. Albert Heijn zoekt bovendien uit of het hekwerk ook bij andere filialen staat. ''We nemen alle aspecten mee in het onderzoek.''

Bekijk hier de beelden:

Op de hoogte

Personeel van het Tilburgse filiaal was op de hoogte dat er problemen waren met het hek.

''Het staat er nog niet zo lang en de instructie aan de medewerkers was dat het hek behoedzaam moet worden gehanteerd'', zei de woordvoerster. ''Maar dat de situatie zo gevaarlijk was, wist natuurlijk niemand.''