Kasteel Daelenbroeck in het Limburgse Herkenbosch is vrijdagavond ontruimd na een bommelding. De politie vond geen explosieven, de melding bleek vals.

In het gebouw werd een afscheidsreceptie gehouden voor de burgemeester van de gemeente Roerdalen, Ellen Hanselaar. Dat meldt de politie. Er is voor zover bekend nog niemand gearresteerd.

Een woordvoerder van politie Limburg vertelt aan NU.nl dat de melding rond half 7 binnenkwam, vlak voor het einde van de receptie voor de vertrekkende Ellen Hanselaar. Ongeveer een uur na de evacuatie werd het gebouw vrijgegeven.

Afgelopen

De receptiegangers wachten buiten het kasteel de ontwikkelingen af. De bommelding kwam binnen vlak voordat de receptie was afgelopen.

Op Twitter liet Hanselaar weten: ''Fantastische afscheidsreceptie met als spectaculair einde een bommelding! Hoe bijzonder is het bestaan van een burgemeester.''

Hanselaar (CDA) wilde niet in aanmerking komen voor een verlenging van haar burgemeestersambt. Ze was sinds 2007 burgemeester van Roerdalen, daarvoor van Mook en Middelaar. Ze ambieert nu een baan in het bedrijfsleven.