Twee jonge voetballers zijn donderdagavond aangehouden na een uit de hand gelopen amateurvoetbalwedstrijd in het Groningse Woldendorp.

Een voetballer raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Dat heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag bekendgemaakt. De jongens zijn tussen de 14 en 17 jaar oud.

De keeper van voetbalvereniging Meedhuizen schopte een speler van WEO in zijn gezicht. Volgens een politiewoordvoerder ontstond er daarna 'tumult' op het veld waarbij een speler van Meedhuizen een tegenstander bij de keel greep.

De politie arresteerde de twee voetballers, zij blijven vannacht in de cel. Om te voorkomen dat de situatie verder uit de hand zou lopen, bleef de politie aanwezig. Ook is er voor de teams en de toeschouwers slachtofferhulp geregeld.

Bespreken

De teams bleven tot laat in de avond op het terrein om de gebeurtenissen te bespreken, aldus de politiewoordvoerder.

Het incident gebeurde een dag nadat de rechtbank in Lelystad is begonnen aan de zaak die draait om de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Acht verdachten, van wie 7 minderjarigen, moeten zich verantwoorden voor de mogelijke betrokkenheid bij de dood van de grensrechter.

Nieuwenhuizen werd op 2 december na afloop van een jeugdwedstrijd tussen zijn club Buitenboys en Nieuw Sloten mishandeld. Na enkele uren zakte Nieuwenhuizen in elkaar en overleed een dag later in het ziekenhuis. Het incident leidde tot een golf van verontwaardiging in het hele land.