Twee Roemenen die in Valencia vastzitten in verband met de gruwelijke moord op de Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein in Zuid-Spanje, hebben geweigerd verklaringen af te leggen op de zitting over hun voorlopige hechtenis.

De plaatselijke krant Las Provincias meldde dit donderdag over Constantin Stan (47) en Valentin Ion (60). Zij zouden de daders zijn die voor enkele duizenden euro's werden ingehuurd door 'het brein'.

De hoofdverdachte Juan Cuenca Lorente werd zaterdag gearresteerd. Dinsdag werd hij voorgeleid en werd zijn voorarrest verlengd.

Justitie heeft het onderzoek geheim verklaard en doet geen mededelingen over het verloop ervan. Plaatselijke media berichtten desondanks uitgebreid over de moordzaak. Volgens de krant La Verdad de Murcia heeft Cuenca gezegd dat hij geen schuld heeft aan de moord op de twee.

In huis

Hij was naar eigen zeggen niet meer in het huis waar Visser en Severein zijn vermoord, toen die twee er half mei arriveerden. Alle drie de verdachten van de moord op de volleybalster Visser en zakenman Severein werden in Valencia gearresteerd, Cuenca afgelopen zaterdag en de Roemenen maandag. Ze worden volgende week overgedragen aan justitie in Murcia volgens Spaanse media.

Het dagblad La Verdad beklemtoonde donderdag dat het bij zijn verhaal van woensdag blijft. Toen stelde de krant dat Cuenca een ondernemer uit de streek ervan heeft beschuldigd achter de moord te zitten. Een advocaat van Cuenca sprak dat fel tegen.

Krant

De krant weidde donderdag echter verder uit over de beschuldiging aan het adres van de ondernemer, Evedasto Lifante. Cuenca zou hebben gezegd dat hij door Lifante is bedreigd en dat e-mailverkeer moet kunnen aantonen dat Lifante uitgebreide zakelijke contacten had met Severein.

Lifante was eerder oprichter en eigenaar van de volleybalclub waar Visser heeft gespeeld, CAV Murcia 2005. Cuenca was daar onder meer manager. Cuenca heeft veel schulden gemaakt, onder anderen bij Severein, aldus Spaanse media.

Die berichtten ook dat Cuenca en Severein een onderneming in Gibraltar opzetten voor financiële transacties in dat belastingparadijs.

Profiel Ingrid Visser l Alle berichten over de verdwijningszaak

Kaartje met chronologie zaak-Visser:

Bekijk de bekende feiten in de zaak in chronologische volgorde: