De Hagenaar Rini van Setten is mogelijk gedood in het clubhuis van Satudarah Trailer Trash aan de Polluxstraat in Den Haag.

Dat is althans een van de scenario's waarmee het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag rekening houdt, zei een woordvoerster woensdag naar aanleiding van berichtgeving van de NOS.

Het lijk van de 36-jarige Van Setten, ook bekend als Haagse Rinus, werd op 8 februari gevonden onderaan de dijk in Bergambacht.

Inmiddels hebben politie en justitie op meerdere plekken doorzoekingen gedaan. In het clubhuis van de motorclub is gezocht naar bloedsporen.

Verdachten

Er zijn nu drie verdachten die iets met de dood van Van Setten te maken zouden hebben. Twee van hen, leden van Trailer Trash van 48 en 43 jaar, zitten nog vast.

De derde verdachte is vrijgelaten, evenals een vierde verdachte die mogelijk informatie had over de moord op Haagse Rinus, maar die niet wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord.

Witwassen

Wel denkt justitie dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan witwassen en het kweken van hennep. De onderzoeksrechter bepaalde vorige week vrijdag dat de twee Trailer-Trashleden nog zeker 14 dagen vastgehouden mochten worden.

Mogelijk vraagt het OM daarna om verlenging van het voorarrest van 90 dagen.