De 31-jarige Kroaat Marin Mariç, wiens lichaam begin april in België in een sporttas werd gevonden, zou mogelijk slachtoffer zijn geworden in een drugsconflict.

De man had een luxe levensstijl die hij vermoedelijk bekostigde door handel in verdovende middelen. Dat bleek dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht, waarin de politie aandacht vroeg voor de zaak.

Een hardloper deed de lugubere vondst op zondagochtend 7 april in een bos in het Belgische Wuustwezel. De politie houdt rekening met meerdere daders, omdat het slachtoffer een lange, gespierde man was van bijna 100 kilo.

''Het lijkt haast onmogelijk om in je eentje dat lichaam in een sporttas te krijgen en dan ook nog die tas een eind het bos in te slepen'', zei een politiewoordvoerster.

Amsterdam

De politie wil onder meer weten met wie de man omging, of hij vijanden of conflicten had. Mariç is geboren in Kroatië en woonde al een paar jaar in Nederland, waarvan de laatste tijd in Amsterdam. Voor zover bekend had hij officieel geen werk en geen legaal inkomen. De man huurde sinds enige tijd een gemeubileerd appartement aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Daarvoor woonde hij 5 maanden in Colombia. Mogelijk deed hij daar al iets met handel in verdovende middelen.

Vragen

De politie heeft verder nog vragen over de dag voor zijn dood. Hij reisde toen in elk geval nog met tram 13 vanaf zijn huis naar de wijk Geuzenveld, zo blijkt uit zijn ov-chipkaart die hij in zijn broekzak had.

De Kroaat stapte uit bij de eindhalte op het Lambertus Zijlplein. Ook wil de politie in contact komen met mensen die mogelijk iets hebben gezien bij of in het bos of op de route er naartoe.

Het slachtoffer heet eigenlijk Marin Vidovic. Waarom hij zijn achternaam heeft veranderd, is onbekend.