De families van de omgebrachte volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein vragen de media om terughoudendheid in de berichtgeving over de zaak.

Sinds dinsdag worden ze naar eigen zeggen geconfronteerd met 'publicaties waarin afschuwelijke details worden beschreven'. Dat laten de nabestaanden in een verklaring weten.

"Voor de familie is het onbegrijpelijk dat de pers eerder over deze details beschikte dan de familie zelf. De wijze waarop bepaalde media vervolgens met deze informatie zijn omgegaan, ervaart de familie als schokkend en maakt de situatie voor hen bijna ondraaglijk", staat in de verklaring.

De nabestaanden benadrukken dat ze zich gesteund voelen door de vele reacties van mensen in binnen- en buitenland. De familie is de media verder dankbaar voor de inzet en interesse tijdens de dagen dat Visser en Severein nog vermist werden. Ze zeggen het verlies nu in rust te willen verwerken.

Terughoudende wijze

''Voor de komende tijd, verzoekt de familie de media hun werk met respect voor de nabestaanden en indien mogelijk op terughoudende wijze uit te voeren, om onnodig leed voor de familieleden, vrienden en bekenden verder te voorkomen'', zo staat in een verklaring.

Profiel Ingrid Visser