Met een gevangenisstraf van 15 jaar moet Jeffrey K. boeten voor de steekpartij op 22 juni 2012 in de Rotterdamse Augustinusschool, die het leven kostte aan de 30-jarige Natasja. 

Tot dat vonnis kwam de rechtbank in Rotterdam dinsdag. De rechtbank vindt moord niet bewezen, wel doodslag en poging tot doodslag.

Natasja's vriendin Claudia, de ex van K., raakte bij de steekpartij gewond. De kinderen van beide vrouwen waren er getuige van hoe hun moeders meerdere keren werden gestoken.

De rechtbank rekent K. zwaar aan dat hij zijn daad pleegde in een basisschool onder het toeziend oog van leerlingen, ouders en leraren.

Ook wordt hem verweten dat hij geen berouw toont en niet heeft willen meewerken aan een psychologisch onderzoek. Daarom moest de rechtbank er wel van uitgaan dat hij volledig toerekeningsvatbaar was. K. was niet bij de uitspraak aanwezig.

Briefopener

Natasja had een steekwond van 18 centimeter diep en een gekliefde rib, wat volgens de rechtbank niet te rijmen is met de bewering van K. dat zij per ongeluk in een briefopener was gelopen. Wel zegt de rechtbank dat het toeval is dat K. haar op de school in de Josephstraat in het centrum van Rotterdam trof.

De man was zijn ex-vriendin Claudia tegengekomen in een fastfoodrestaurant op de Westkruiskade. Hij volgde haar en haar dochtertje naar de school waar die middag een kindervoorstelling werd gegeven.

Voorbedachte rade

Omdat hij niet wist dat Natasja daar ook zou zijn, kan hij niet met voorbedachte rade hebben gehandeld, zegt de rechtbank. K. werd dan ook vrijgesproken van moord en poging tot moord. Dat scheelt de man van 43 jaar oud vijf jaar celstraf, want het Openbaar Ministerie, dat tijdens de eerdere zitting vond dat er wel degelijk sprake was van moord, had 20 jaar gevangenisstraf geëist.

K. was na de fatale steekpartij gevlucht. Hij werd een maand later met gestolen goederen aangehouden in Antwerpen.