De exploitant van partycentrum Oase in Tilburg spant een kort geding aan vanwege sluiting van zijn zaak door de gemeente.

Oase moest zaterdag voor drie maanden dicht omdat in maart bij een inval een kleine hoeveelheid drugs werd gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie waren er tijdens de inval tientallen leden van Satudarah aanwezig.

Advocaat Joost-Joris van Doleweerd van de exploitant vindt niet dat drugshandel is bewezen. Volgens hem had een van de bezoekers een gram metamfetamine en een plak hasj van 193 gram bij zich voor eigen gebruik.

De gemeente liet omwonenden zaterdag per brief weten het bedrijf te sluiten om zo een einde te maken aan het gebruik van het adres als drugspand.

Clubhuis

Motorclubs hebben op meer plaatsen problemen met gemeenten. Maandag stonden Satudarah en Eindhoven tegenover elkaar bij de rechtbank.

Volgens de gemeente wordt een pand op een industrieterrein gebruikt als clubhuis en past dat niet binnen het bestemmingsplan. Maar volgens de tegenpartij wordt het pand gebruikt door een vereniging die (medische) hulpgoederen inzamelt voor de Molukken.

Hells Angels

Eerder moest Satudarah in Enschede het clubhuis verlaten. Amsterdam dreigt de Hells Angels met een dwangsom wegens illegaal gebruik van een bedrijfspand als clubhuis.

Barneveld legde een bestuurlijke boete van 15.000 euro op aan de Hells Angels omdat zonder toestemming een bruiloftsfeest werd gehouden in het clubhuis.