De spelers en trainers van promovendus Go Ahead Eagles worden maandagavond gehuldigd in Deventer.

De ploeg maakt eerst een rondrit in een open bus en wordt vervolgens toegejuicht op een podium in het centrum van de stad. Dat heeft de gemeente Deventer zondag laten weten

Het feest op de Brink begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

''Go Ahead Eagles heeft een geweldige prestatie geleverd en we zijn trots dat Deventer volgend jaar weer in de eredivisie speelt. Niet alleen de spelers maar ook de supporters verdienen na deze prestatie een feest'', liet burgemeester Andries Heidema in een verklaring weten.

Eredivisie

De open bus met de Eagles vertrekt voor de huldiging vanaf de Adelaarshorst, het stadion aan de Vetkampstraat. Daarna rijdt de ploeg langs het station naar de Deventer binnenstad.

Go Ahead Eagles keert na 17 jaar terug in de eredivisie. De ploeg promoveerde zondag door over twee wedstrijden FC Volendam te verslaan. Eerder in de playoffs had de club FC Dordrecht en degradant VVV-Venlo uitgeschakeld.

Met de promotie van Go Ahead Eagles spelen volgend seizoen alle profclubs uit Overijssel in de eredivisie. Vorig jaar promoveerde aartsrivaal PEC Zwolle naar het hoogste niveau. FC Twente en Heracles Almelo speelden daar al.

Lees alles over de play-offs op NUsport