Drie jonge miljonairs uit Geldrop, Best en Terneuzen worden verdacht van witwassen van vermoedelijk tientallen miljoenen euro's crimineel geld.

Er is daarom vrijdag beslag gelegd op meer dan 100 bankrekeningen, 20 auto's en 80 huizen en bedrijfspanden in Nederland, België, Duitsland en Spanje. Het Openbaar Ministerie heeft dat vrijdag bekendgemaakt. De verdachten zijn niet aangehouden.

Hoofdverdachte Michel G. (32) uit Geldrop zou geld hebben verdiend met handel in softdrugs en dat hebben geïnvesteerd in vastgoed en gokactiviteiten.

Zeven goksites die hij samen met zijn broer Maurice G. (34 jaar) en hun zakenpartner Stijn F. (34 jaar) aanbieden, zijn vrijdag afgesloten. De goksites werden maandelijks door ongeveer 85.000 spelers bezocht. De jaaromzet loopt op tot enkele tientallen miljoenen euro's.

Aandeelhouders

De broers zijn aandeelhouder van veel Nederlandse bedrijven met veel vastgoed zoals kapitale villa's. De politie onderzoekt hoe het onroerend goed is gefinancierd en of dat legaal is. In Spanje bezitten ze appartementen, boten en een luxe villa in aanbouw met een totale waarde van meer dan 10 miljoen euro.

De politie zocht vrijdag bij zes bedrijven in Eindhoven en Best naar computers en financiële administratie. Een van de plekken was een bedrijf onder woontoren De Regent in het centrum van Eindhoven.

Volgens een buurman zit er een IT-bedrijf. Volgens de Kamer van Koophandel zijn op het adres verschillende bedrijven gevestigd zoals Teletick en Bubble Group. De bedrijven houden zich naar eigen zeggen bezig met onlinebetaalsystemen en onlinegames zoals digitale fruitautomaten.

Teletick

De drie verdachten staan in de lijst met jonge miljonairs die zakenblad Quote vorige week publiceerde. Het drietal deelt de aandelen in Teletick volgens Quote.

Medeverdachte Stijn F. is ook eigenaar van de Bubble Group. Hij staat met een geschat vermogen van 11 miljoen euro op plek 34 van de lijst. De broers staan op 91 en 92 met ieder 3 miljoen euro.

Advocate Annette Mak zei vrijdag namens de verdachten dat alle verwijten worden ontkend. Ze wil snel met de verantwoordelijke partijen om tafel. ''Alles lijkt bij elkaar gefantaseerd. Er is met grof geweld overtrokken actie ondernomen. Er worden bedrijven volkomen ongegrond benadeeld. Onze eerste zorg gaat nu uit naar de ondernemingen die moeten draaien omdat ook tientallen werknemers en toeleveranciers afhankelijk zijn.''