De vier dermatologen die moesten vertrekken bij het Catharina Ziekenhuis eisen zeker 3 miljoen euro schadevergoeding van het Eindhovense ziekenhuis.

Dat meldt Medisch Contact donderdag op basis van documenten waar de website over beschikt.

Het ziekenhuis ligt al geruime tijd met de huidartsen overhoop. Volgens de directie hebben ze de integriteitsregels overtreden door zonder toestemming een praktijk van cosmetische chirurgie te beginnen. De vier houden vol dat ze toestemming hadden.

Opzegtermijn

Vorig jaar zegde het ziekenhuis de toelatingsovereenkomst met de maatschap op. Omdat de opzegtermijn van de medisch specialisten zes maanden was, waren ze nog tot 17 mei in het ziekenhuis werkzaam.

Vorige week leverde een laatste gesprek tussen de vier en de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis niets op. Het ziekenhuis liet toen weten dat ''de positie van de dermatologen definitief onhoudbaar'' is geworden.

Uit de documenten blijkt dat ze bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg, dat uitspraak doet in dit soort geschillen, elk een voorschot van 750.000 euro op de schadevergoeding hebben geëist. Dat komt neer op in totaal 3 miljoen.

Volgens Medisch Contact eisen de specialisten bovendien dat hen een lening van enkele tonnen wordt kwijtgescholden.