De A2 tussen Urmond en Born is dinsdagmiddag in beide richtingen afgesloten vanwege een ongeval met een vrachtwagen ter hoogte van Geleen.

Dat meldt de Limburgse politie.

"Er is een vrachtwagen geschaard na een aanrijding met een auto. De met kalksteen geladen tankoplegger ligt nu dwars over de weg", zegt een woordvoerster. "De chauffeur van de vrachtwagen en de automobilist zijn daarbij gewond geraak.

De vrachtwagenchauffeur moest naar het ziekenhuis, de automobilist van de personenauto werd ter plekke behandeld.

De vrachtwagen raakte door nog onbekende oorzaak in de berm waarna de chauffeur de macht over het stuur verloor. De chauffeur is overgebracht naar het ziekenhuis, de automobilist hoefde niet overgebracht te worden.

Vanwege de enorme bende werd de A2 in beide richtingen afgesloten. Dat is in zuidelijke richting vanaf Born en in noordelijke richting vanaf Urmond.

Eindhoven

Verkeer naar Eindhoven kan via de af- en oprit, zo meldt de ANWB. Het schoonmaken van het wegdek zal door Rijkswaterstaat gebeuren. Het kan nog zeker tot middernacht duren voordat de weg weer vrij is.

Rond 15.30 stond er volgens de ANWB 6 kilometer file in de richting van Maastricht en 4 kilometer richting Eindhoven. Automobilisten wordt aangeraden om te rijden via Venlo en de Duitse A61.