De politie heeft de macht 'absoluut niet uit handen gegeven' in de Haagse Schilderswijk. 

Dat zegt Michel de Roos, politiechef van bureau Heemstraat waar de Schilderswijk onder valt tegenover Omroep West"Wij zijn passievol bezig met deze wijk en wij laten ons nooit wegsturen." 

Zaterdag schreef dagblad Trouw op basis van eigen onderzoek dat een deel van de Schilderswijk in Den Haag 'zich ontwikkelt tot een enclave van orthodoxe moslims'. Volgens de krant wonen er meer streng-gelovige moslims bij elkaar dan elders in de stad en willen ze hun regels ook op straat toepassen.

Niet-moslims en gematigde moslims zouden daar last van hebben en er zouden situaties zijn voorgekomen waarin de politie werd 'weggemaand' omdat de bewoners de problemen zelf wel zouden oplossen. Volgens Trouw is de politie niet weggegaan maar zijn mensen uit de buurt wel bang dat dit een keer zal gebeuren.

Verstevigd

Volgens De Roos zal zoiets nooit gebeuren. De politie heeft haar greep op het gebied juist de laatste verstevigd en de huidige wijkagent heeft een groot netwerk. 

"Wij gaan direct naar ieder, íeder incident", benadrukt De Roos. "We hebben sinds lange tijd niet zo'n goede uitgangspositie gehad als nu en we hebben geen enkel signaal dat er sprake is van sharia-politie. Dat wil niet zeggen dat er nooit iets gebeurt, maar wij krijgen geen signalen binnen."