Groepjes van 8 tot 10 speciaal getrainde mariniers gaan opnieuw bosgebieden tussen Rhenen en Doorn afspeuren op zoek naar sporen van de sinds vorige week vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist.

De zogenoemde combat trackers nemen vanaf woensdagmiddag in enkele dagen tijd telkens andere gebieden nog eens scherp onder de loep.

Dat heeft de woordvoerder van het Utrechtse rechercheteam woensdag gezegd. Aanleiding voor de nieuwe zoekacties is de grote hoeveelheid tips die de politie uit dat gebied binnenkrijgt.

De jongens van 7 en 9 werden vorige week maandagavond voor het laatst gezien met zekerheid in leven gezien in het Limburgse Neerbeek. De 38-jarige vader en zijn auto werden de ochtend erna gevonden in natuurgebied het Doornse Gat. Hij heeft zelfmoord gepleegd.

Laatste uren

Dinsdagavond besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak, sindsdien zijn zeker 300 nieuwe tips binnengekomen.

De meeste hebben betrekking op de laatste uren van het leven van de vader. Enkele van de tips leidden tot nieuwe inzichten, maar dat zette de politie nog niet op het spoor van de broertjes, zo liet een woordvoerder eerder dinsdag weten.

De mariniers zochten vorige week al in de bossen bij Doorn. Burgerzoekers hebben ook al meermalen in de bossen tussen Rhenen en Doorn aan weerszijden van de provinciale weg N225 gespeurd.

Maar volgens de politiewoordvoerder is er "nog een heel groot gebied" waar nog helemaal niet is gezocht. "En we willen echt alles bekeken hebben", zei hij.

Voorbereid

De politie is er inmiddels vrij zeker van dat de vader de laatste dag en nacht van zijn leven heeft voorbereid. Gedacht wordt dat de man vorige week maandag met zijn kinderen op de achterbank een soort "afscheidsrit langs voor hem belangrijke plekken'' heeft gemaakt.

Bovendien schreef de vader maandagmiddag een afscheidsbrief op zijn computer in zijn huis in Vleuten, daarin staat echter niets over zijn zoons. Hij is toen van daar met zijn zoontjes naar Zuid-Limburg gereden.

Veel tips die de politie heeft ontvangen helpen volgens een woordvoerder om beter in te vullen hoe de rit tussen Vleuten, Zuid-Limburg en terug naar Doorn is verlopen.