Bij een oefening op een militair oefenterrein in Schaarsbergen bij Arnhem zijn woensdag zes scholieren van roc Rijn IJssel gewond geraakt.

Ze vielen van een dak of steiger 3 meter naar beneden, zo zei een woordvoerster van de marechaussee. "We zijn nog aan het onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren en waar ze precies van af zijn gevallen."

De leerlingen liepen hoofd- en nekletsel op. Ze zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de Arnhem (Rijnstate) en Nijmegen (Radboud). De drie leerlingen die naar Arnhem zijn gebracht, zijn er volgens een woordvoerder van de school naar omstandigheden goed aan toe. 

Wel worden ze nog onderzocht op inwendige verwondingen. Over de status van de drie leerlingen in het ziekenhuis in Nijmegen is nog niet veel bekend. Een van hen was met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeluk gebeurde bij een oefening van de penitentiaire inrichting Zutphen, waarbij de scholieren werden ingezet. De leerlingen volgen de opleiding Orde en Veiligheid. Aan de oefening deden 30 tot 40 leerlingen (twee klassen) van de school mee.

Balustrade

Volgens de woordvoerder van de school vond het ongeluk plaats op de eerste verdieping in een huisje op de kazerne. De balustrade was volgens hem afgezet met rood lint en de leerlingen hadden de opdracht gekregen daar niet in de buurt te komen omdat het niet stevig genoeg zou zijn. Aan het einde van de oefening gebeurde dat om een nu nog onduidelijke reden toch. Een deel van de balustrade brak af, waardoor de zes scholieren naar beneden vielen.

De overige scholieren zijn met bussen teruggebracht naar school, waar ze worden opgevangen. Slachtofferhulp is daarbij aanwezig.

Omdat het oefenterrein van Defensie is, doet de Koninklijke Marechaussee onderzoek.