In Rijsenhout in Noord-Holland is woensdag een grote uitslaande brand uitgebroken in de Protestantse Ontmoetingskerk aan de Werf.

Dat meldt een woordvoerster van de veiligheidsregio Kennemerland. Rond 14.00 uur werd het sein brand meester gegeven

De brandweer is met groot materieel uitgerukt en werd bovendien bijgestaan door de brandweer Hollands Midden. Vanwege de rookontwikkeling is het luchtalarm afgegaan. De bewoners van Rijsenhout worden door de politie opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden.

"De vlammen slaan uit het dak en er is sprake van veel rookontwikkeling", laat de woordvoerster van de Veiligheidsregio weten. "De brand was lastig te blussen, omdat het isolatiemateriaal dat vlam heeft gevat moeilijk te bereiken was. Er zijn geen gewonden gevallen.

Ontruimd

De wegen rondom de kerk zijn afgezet. Ook is het huis van de koster, dat aan de kerk vastzat, is ontruimd.

 Het luchtalarm ging uit voorzorg af, omdat er mogelijk sprake was van gevaarlijke stoffen in de rook. "Er worden op dit moment verdere metingen verricht, dus het is nog afwachten wat de resultaten zijn. Maar het lijkt mee te vallen", zegt de woordvoerster.

De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden aan het dak van de kerk. 

Vliegverkeer

Vliegverkeer vanaf de nabijgelegen luchthaven Schiphol had last van de rookontwikkeling en startte daarom niet meer van de Kaagbaan, zo liet een woordvoerster van de luchtverkeersleiding weten. "Er wordt nu gestart vanaf de Aalsmeerbaan, in zuidelijke richting."

Bekijk beelden van de brand:

Video