De 14-jarige voetballer uit Meteren die vorige week tijdens een wedstrijd een 15-jarige tegenstander uit Huizen tegen zijn hoofd schopte, is door Voetvalvereniging Tricht geroyeerd.

De jongen is bovendien voor een onbekend aantal jaren niet meer welkom op het sportpark in Tricht.

Dat heeft het bestuur van de Betuwse voetbalclub besloten. Het Openbaar Ministerie verdenkt de jeugdspeler van poging tot zware mishandeling.

Maar zijn raadsvrouw zegt dat hij niet opzettelijk heeft geschopt. ''Het gebeurde in de hitte van de strijd.''

Buitenboys

Het incident gebeurde tijdens een jeugdtoernooi in Huizen. De getroffen speler, die een hersenschudding opliep, was lid van de Almeerse club S.C. Buitenboys.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen van deze club overleed kortgeleden na een mishandeling op het veld. Volgens de raadsvrouw van de jongen uit Tricht is de schoppartij haar cliënt daarom zo zwaar aangerekend. ''Als Buitenboys er niet bij betrokken was, had de zaak geen aandacht gekregen'', meent zij.

Het bestuur van de Trichtse club zegt in een verklaring geweld op het voetbalveld ten zeerste af te keuren en zich te distantiëren van het incident. De jongen en zijn ouders en de KNVB zijn dinsdag op de hoogte gesteld van het royement.