De politie heeft dinsdagavond een grote hoeveelheid tips ontvangen over de vermissing van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. Ze gaan er volop mee aan de slag, laat de politie woensdag weten.

Naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht 'liep het storm', aldus een woordvoerder van de politie. 

Volgens een woordvoerder hebben de telefoons tot diep in de nacht roodgloeiend gestaan en zijn er vele honderden tips binnengekomen. Dat worden er woensdag waarschijnlijk nog veel meer. Onder de tips zijn nieuwe gegevens.

In het televisieprogramma werd iedereen die iets weet over de verdwijning gevraagd zich bij de politie te melden.

De politie zoekt onder meer naar mensen die de jongens met hun vader hebben gezien of op een andere manier contact met hen hebben gehad. Niet alleen op de weg maar ook op plaatsen waar ze tijdens hun rit vorige week maandagavond zijn uitgestapt. 

Niet gevonden

Diverse zoektochten in de afgelopen week leverden tot dusver niets op. Burgers zochten dinsdagavond in de buurt van Leersum, maar ook daar werden Ruben en Julian niet gevonden.

Ze werden vorige week maandagavond voor het laatst gezien. De 38-jarige vader en zijn auto werden de ochtend erna gevonden in natuurgebied het Doornse Gat. Hij heeft zelfmoord gepleegd.

De politie maakte eerder dinsdag bekend dat de vader een afscheidsbrief heeft achtergelaten. Daarin wordt echter niet gerept over de jongens van 7 en 9 jaar. De politie gaat uit van een voorbereide actie van de vader.