Curaçao neemt dinsdag afscheid van de vermoorde politieke leider Helmin Wiels met verscheidene openbare en ceremoniële bijeenkomsten.

Dinsdagochtend rond half tien (lokale tijd) werd het lichaam van Wiels vrijgegeven in een uitvaartcentrum.

Het lichaam werd in ontvangst genomen door familieleden van Wiels en leden van de door hem opgerichte politieke partij Pueblo Soberano. 

''Dit is een trieste dag, maar we gaan door'', zei een woordvoerder van Pueblo Soberano. ''De daders zullen gepakt worden, we laten dit niet in de doofpot verdwijnen.''

Parlement

Onder politiebegeleiding werd het lichaam van Wiels later op de dag naar de vergaderzaal van het parlement overgebracht. Daar vond een plechtige vergadering plaats ter nagedachtenis van de overleden politicus.

De bijeenkomst werd bijgewoond door alle ministers van het kabinet-Hodge, waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede en minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sportstadion

Na de plechtige Statenvergadering is de kist met het lichaam van Wiels, opnieuw onder politiebegeleiding aangekomen bij het Ergilio Hato-stadion . In het stadion krijgt de bevolking de mogelijkheid afscheid van hem te nemen.

Op Curaçao is dinsdag het lichaam van de vermoorde politicus Helmin Wiels aangekomen bij het Ergilio Hato-stadion. Dat gebeurde iets na het middaguur (lokale tijd). In het stadion krijgt de bevolking de mogelijkheid afscheid van hem te nemen.

De lijkkist met de vermoorde politicus zal geopend aan het volk worden getoond, heeft de voorzitter van de partij van Wiels, Pueblo Soberano, laten weten. Het lichaam is vlak na de autopsie gebalsemd.

Vrolijke kleding

In de overlijdensadvertentie van Wiels worden belangstellenden opgeroepen om geen rouwkleding te dragen, maar vrolijke kleding. Later in de middag houdt premier Daniel Hodge een toespraak.

De 54-jarige Wiels, strijder voor de onafhankelijkheid van Curaçao, werd vorige week zondag doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. Twee broers van 19 en 27 jaar zitten vast in verband met de zaak.