Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de vermissing van de twee broertjes Ruben en Julian. Dat liet een woordvoerder van de politie weten.

Nadat maandag een zoekactie bij een visvijver in het Limburgse Geulle vruchteloos bleek, richt de politie zich op de vele tips en het beeldmateriaal dat is binnengekomen.

Nog altijd wordt door mensen mensen uren aan beeldmateriaal aangeleverd. Dat wordt door de politie bekeken, op zoek naar de auto van de vader en een teken dat de broertjes in die auto zitten.

De jongens (7 en 9) uit Zeist zijn vorige week op maandagavond voor het laatst gezien. Daarna ontbreekt ieder spoor van ze. De vader werd vorige week dinsdag dood gevonden in Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.

Vrijwilligers

Groepen burgers blijven zoektochten organiseren om een spoor te vinden. Dinsdagmorgen speurt Burgerinitiatief Beek het Ambyerbos bij Maastricht af. Dit heuvelachtige bos in het Geuldal ten noorden van Maastricht grenst aan het bosgebied dat de politie vorige week al afspeurde.

De vrijwilligersgroep die al sinds eind vorige week dagelijks de Utrechtse bossen afspeurt, trekt dinsdagavond opnieuw door het bos bij Leersum. Ook rond het Limburgse Stein, vlakbij Neerbeek, is voor dinsdagavond een zoekactie aangekondigd. Woensdagavond wil een andere groep zoekers voor het eerst rondom Zeist gaan speuren.

Waarschuwen

De particuliere zoektochten trekken telkens vele tientallen vrijwilligers uit het hele land, maar bleven tot nu toe allemaal zonder resultaat. De politie begrijpt dat mensen in dit drama in actie willen komen, zegt een woordvoerder.

Maar hij waarschuwt dat de politie zelf een gebied grondig zou gaan uitkammen, als er enige aanwijzing zou zijn dat daar mogelijk iets van de broertjes te vinden was.