De zoekactie in een visvijver in Geulle in Zuid-Limburg heeft maandag niks opgeleverd. Dat heeft een woordvoerder van het Utrechtse rechercheteam maandagmiddag gezegd.

Politiemensen zochten maandagmorgen met sonarappatuur de bodem van de visvijver af. Op grond van die beelden werden maandagmiddag enkele duikers in het 7 meter diepe water gestuurd, maar die hebben niets gevonden wat een aanknopingspunt zou kunnen zijn in de speurtocht naar de broertjes Ruben en Julian uit Zeist, die nu al bijna een week vermist zijn.

Agenten met een hond zochten maandagmiddag ook nog eens bij het Doornse Gat, waar het lichaam van de vader dinsdagmorgen werd gevonden. Aanleiding daarvoor was volgens de woordvoerder van de politie een melding dat er een verstoring in de grond was gevonden. Maar ook die actie had geen resultaat.

België

Het team van de politie heeft maandag de Belgische hoofdcommissaris Alain Remue gecontacteerd. Remue maakt deel uit van een politie-afdeling die werd opgericht na de Dutroux-zaak. Een woordvoerder van de politie bevestigt dit aan NU.nl.

"We vonden het verstandig om hem er bij te betrekken", aldus de woordvoerder. "Hij heeft naar de zaak gekeken en als we het nodig vinden betrekken we hem er weer bij."

De woordvoerder wilde niet inhoudelijk over de inspanningen van Remue uitweiden. "Maar het is niet zo dat we nu weten waar de kinderen zijn."

Doornse bossen

Maandagavond om 7 uur gaat een groep vrijwilligers voor de laatste maal zoeken in de Doornse bossen. Er is ook een nieuwe zoekactie aangekondigd voor woensdagavond in de omgeving van Zeist. Of er een speciale aanleiding is om bij Zeist te zoeken, kan de politie niet zeggen. ''Maar als we iets zouden vermoeden, waren we daar zelf al geweest.''

Geulle ligt vlakbij Neerbeek, waar de vader met zijn kinderen vorige week maandagavond voor het laatst is gezien. De vader is in zijn auto uren later gefilmd op de Rijnbrug bij Rhenen, maar of hij zijn zoons toen nog bij zich had, is onbekend. De 38-jarige man werd dinsdagmorgen gevonden in de bossen in Doorn, waar hij zelfmoord had gepleegd.

Tips

Er komen volgens een woordvoerder voortdurend nieuwe particuliere camerabeelden en tips binnen, maar nog steeds is volstrekt onduidelijk wat er is gebeurd.

''We hebben van de heenweg die de vader heeft gereden vanaf Vleuten naar Zuid-Limburg voldoende gegevens om zeker te weten welke route hij heeft genomen. Maar van de tijd en de route tussen maandagavond 22.15 uur in Neerbeek en dinsdagmorgen 1.40 uur in Rhenen ontbreekt elk spoor'', aldus de zegsman van de politie.